Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka wykonane bez dodatku cukru, są lekko kwaskowe i aromatyczne.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 211
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4488
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12168
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6900
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5647
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 211
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4488
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12168
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6900
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5647
Składniki
Ciasto: Wodę zagotować z masłem, dodać mąkę i energicznie mieszać aż powstanie jednolite ciasto. Przestudzić. Dodać jajka i utrzeć. Blaszkę posmarować lekko tłuszczem. Ciasto wkładać porcjami do maszynki do dekoracji ciasta i wprost na blaszkę wykładać, tworząc zawijaski.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni , wstawić przygotowane zawijaski i piec 20 minut lub dobrego zrumienienia. Wystudzić.
Śmietanę ubić na puszysto dodać serek wymieszać, dodać maliny i dokładnie wymieszać. Maszynkę do dekoracji ciasta wypełnić kremem i wbijając się od spodu wypełnić zawijaski. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i utworzyć kleksy na zawijaskach.
Schłodzić około 2 godziny.