Do góry

Desery Przepis na:

Zawijaski z kremem malinowym

Zawijaski z kremem malinowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 228 Ocena: 1049

Dodano:

Odsłon: 42

Ciasteczka wykonane bez dodatku cukru, są lekko kwaskowe i aromatyczne.

Składniki

  • Jajka kurze - 4 szt
  • Mąka tortowa - 1 szklanka
  • Masło - 1/2 kostki
  • Woda - 1/2 szklanki
  • Śmietana 30 % - 220 ml
  • Serek mascarpone - 250 g
  • Maliny świeże - 30 dag
  • Czekolada gorzka - 1/2 tabliczki
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zawijaski z kremem malinowym

Przygotowanie

  1. Ciasto: Wodę zagotować z masłem, dodać mąkę i energicznie mieszać aż powstanie jednolite ciasto. Przestudzić. Dodać jajka i utrzeć. Blaszkę posmarować lekko tłuszczem. Ciasto wkładać porcjami do maszynki do dekoracji ciasta i wprost na blaszkę wykładać, tworząc zawijaski.

  2. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni , wstawić przygotowane zawijaski i piec 20 minut lub dobrego zrumienienia. Wystudzić.

  3. Śmietanę ubić na puszysto dodać serek wymieszać, dodać maliny i dokładnie wymieszać. Maszynkę do dekoracji ciasta wypełnić kremem i wbijając się od spodu wypełnić zawijaski. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i utworzyć kleksy na zawijaskach.

  4. Schłodzić około 2 godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń