Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki bez dodatku drożdży, zrobione z mąki orkiszowej i bananów. Smakują znakomicie i są dużo zdrowsze od tradycyjnych
Dzisiaj przygotowałam dorsza smażonego, lecz w trochę innej odsłonie bo w pa...
Odsłon: 38
Każda wędlina wykonana domowym sposobem jest lepsza od najlepszej sklepowej.
Odsłon: 120
Bardzo smaczna pasztetowa, bez zagęszczaczy jakimi są kaszka manna, bułka ta...
Odsłon: 221
Dzisiaj przygotowałam dorsza smażonego, lecz w trochę innej odsłonie bo w pa...
Odsłon: 38
Każda wędlina wykonana domowym sposobem jest lepsza od najlepszej sklepowej.
Odsłon: 120
Bardzo smaczna pasztetowa, bez zagęszczaczy jakimi są kaszka manna, bułka ta...
Odsłon: 221
Składniki
Banany należy obrać i zblendować na mus. Dodajmy jajko, mąkę, mleko roślinne, sól i sodę oczyszczoną i wszystko mieszamy aż powstanie jednolita masa.
Rozgrzewamy olej. Pączki nakładamy na olej dwoma łyżeczkami. Smażymy, aż solidnie zbrązowieją. Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy. Czekamy, aż ostygną i posypujemy cukrem pudrem.
Zapraszam do zobaczenia krótkiego filmu, w którym krok po kroku pokazuję jak przygotować takie pączki.