Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rolada biszkoptowa - tym razem z aromatycznymi śliwkami. A skoro teraz jest sezon - korzystajmy!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 279
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11086
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3567
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1212
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4219
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 279
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11086
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3567
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1212
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4219
Składniki
śliwki myjemy, wyciągamy pestki i kroimy na drobne paseczki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (tej dużej z piekarnika). Posypujemy delikatnie cynamonem.
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier łyżka po łyżce i nadal ubijamy. Dodajemy po 1 żółtku nadal ubijając. Na koniec przesiewamy mąkę i mieszamy delikatnie szpatułką. Wylewamy naszą masę na śliwki i pieczemy przez 25 minut w temp. 180 stopni.
Wyjmujemy, przykrywamy ściereczką, odwracamy do góry nogami, ściągamy papier i delikatnie zawijamy w roladę śliwkami do środka. Oprószamy cukrem pudrem. Przepyszne i przede wszystkim - roboty przy tym niewiele:)