Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znalazłam ten przepis w moim starym zeszycie z przepisami. Zazwyczaj robiłam to ciacho w keksówce, tym razem zdecydowałam się na okrągłą tortownicę. Mój mąż i starsza córka stwiedzili, że to marmurek. Dla mnie będzie to zawsze zebra. Było pyszne :)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7694
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2891
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7694
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2891
Składniki
Piekarnik nagrzać do 200 stopni, tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
Jajka zmiksować z cukrem na puch (ok. 10 minut), kolejno dodawać mąkę z proszkiem, olej, wodę i olejek. Ciasto ma być płynne.
Podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao. Wylewać na przemian część jasną i ciemną do formy, tak aby powstała zebra. Wstawić do piekarnika i piec ok. 60 minut, do suchego patyczka. Ostudzić, posypać cukrem pudrem. Smacznego :)