Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2563 Ocena: 19464
Dodano: 12.07.2020
Odsłon: 245
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Wykonanie:
Ziemniaki obrać, ugotować, zmielić i ostudzić. Miód roztopić z cukrem, margaryną i odstawić do wystudzenia.
Następnie wbić jajka, wsypać przyprawy z sodą oczyszczoną i mąkę. Połączyć ziemniaki z masą miodową, wymieszać mikserem na niskich obrotach. Wylać do przygotowanej formy i piec w temperaturze 180 stopni przez godzinę. (dla pewności sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone).
Po upieczeniu i wystudzeniu przełożyć tężejącą galaretką. Górek placka posmarować również galaretka i posypać kolorowymi cukierkami. Wstawić do lodówki i podawać na następny dzień.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 13 lipca 2020Zgłoś do usunięcia
Pychotka:)0 Kto głosował? | Odpowiedz