Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Babci Stefci z Bieszczad na smaczny piernik.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1018
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 933
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12783
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1018
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 933
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12783
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować, zmielić i ostudzić. Miód roztopić z cukrem, margaryną i odstawić do wystudzenia.
Następnie wbić jajka, wsypać przyprawy z sodą oczyszczoną i mąkę. Połączyć ziemniaki z masą miodową, wymieszać mikserem na niskich obrotach. Wylać do przygotowanej formy i piec w temperaturze 180 stopni przez godzinę. (dla pewności sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone).
Po upieczeniu i wystudzeniu przełożyć tężejącą galaretką. Górek placka posmarować również galaretka i posypać kolorowymi cukierkami. Wstawić do lodówki i podawać na następny dzień.