Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Babci Stefci z Bieszczad na smaczny piernik.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować, zmielić i ostudzić. Miód roztopić z cukrem, margaryną i odstawić do wystudzenia.
Następnie wbić jajka, wsypać przyprawy z sodą oczyszczoną i mąkę. Połączyć ziemniaki z masą miodową, wymieszać mikserem na niskich obrotach. Wylać do przygotowanej formy i piec w temperaturze 180 stopni przez godzinę. (dla pewności sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone).
Po upieczeniu i wystudzeniu przełożyć tężejącą galaretką. Górek placka posmarować również galaretka i posypać kolorowymi cukierkami. Wstawić do lodówki i podawać na następny dzień.