Do góry

Desery Przepis na:

Zimowy deser

Zimowy deser

Autor:

Przepisów i artykułów: 104 Ocena: 436

Dodano:

Odsłon: 2174

Deser z galaretką i oranżadą lub winem musującym.

Składniki

  • czerwona galaretka - 2 op.
  • serek homogenizowany waniliowy - 2 kubeczki
  • wino musujące lub bezbarwna oranżada - 1 szklanka
  • żelatyna - 1 łyżka
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zimowy deser

Przygotowanie

  1. Jedną galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia. Serki wykładamy do naczynia i cienkim strumyczkiem wlewamy galaretkę, cały czas miksując. Wykładamy na dno pucharków i wstawiamy do lodówki do stężenia.

  2. Żelatynę rozpuszczamy w czterech łyżkach gorącej wody. Oranżadę lub wino musujące podgrzewamy nie dopuszczając do zagotowania i łączymy z rozpuszczoną żelatyną. Studzimy i rozlewamy na warstwę serową.

  3. Drugą galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej wody. Studzimy i odstawiamy do lekkiego stężenia. Wylewamy na warstwę przezroczystą i wstawiamy do lodówki do stężenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń