Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z galaretką i oranżadą lub winem musującym.
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 207
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 63
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 113
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 39
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 207
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 63
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 113
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 39
Składniki
Jedną galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia. Serki wykładamy do naczynia i cienkim strumyczkiem wlewamy galaretkę, cały czas miksując. Wykładamy na dno pucharków i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Żelatynę rozpuszczamy w czterech łyżkach gorącej wody. Oranżadę lub wino musujące podgrzewamy nie dopuszczając do zagotowania i łączymy z rozpuszczoną żelatyną. Studzimy i rozlewamy na warstwę serową.
Drugą galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej wody. Studzimy i odstawiamy do lekkiego stężenia. Wylewamy na warstwę przezroczystą i wstawiamy do lodówki do stężenia.