Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z galaretką i oranżadą lub winem musującym.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 819
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22863
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15275
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4976
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 819
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22863
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15275
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4976
Składniki
Jedną galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia. Serki wykładamy do naczynia i cienkim strumyczkiem wlewamy galaretkę, cały czas miksując. Wykładamy na dno pucharków i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Żelatynę rozpuszczamy w czterech łyżkach gorącej wody. Oranżadę lub wino musujące podgrzewamy nie dopuszczając do zagotowania i łączymy z rozpuszczoną żelatyną. Studzimy i rozlewamy na warstwę serową.
Drugą galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej wody. Studzimy i odstawiamy do lekkiego stężenia. Wylewamy na warstwę przezroczystą i wstawiamy do lodówki do stężenia.