Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Deser prosty w przygotowaniu. Zawsze robi wrażenie na gościach.
salaterka rondelek sito łyżka
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 163
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1258
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 230
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 163
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1258
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 230
Składniki
Fasolę Piękny Jaś namoczyć w garnuszku na noc. Ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Osuszyć na sicie. Ja gotowałam 500 g suchej fasoli, ale tylko 300 g ugotowanej zużyłam do deseru. W rondelu rozpuścić masło z miodem i cukrem. Doprowadzić do pojawienia się bąbli. Dodać mielony cynamon i otartq skórkę pomarańczową. Wymieszać dokładnie i dodać żurawinę i śliwki. Jeśli żurawina i śliwki są bardzo suche to namoczyć wcześniej w ciepłej wodzie. Dodać fasolę i dokładnie pomieszać. Można zajadać od razu. Dla dorosłych można dodać łyżkę rumu. Można też osypać drobno posiekanymi orzechami. Smacznego