Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Deser prosty w przygotowaniu. Zawsze robi wrażenie na gościach.
salaterka rondelek sito łyżka
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
Fasolę Piękny Jaś namoczyć w garnuszku na noc. Ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Osuszyć na sicie. Ja gotowałam 500 g suchej fasoli, ale tylko 300 g ugotowanej zużyłam do deseru. W rondelu rozpuścić masło z miodem i cukrem. Doprowadzić do pojawienia się bąbli. Dodać mielony cynamon i otartq skórkę pomarańczową. Wymieszać dokładnie i dodać żurawinę i śliwki. Jeśli żurawina i śliwki są bardzo suche to namoczyć wcześniej w ciepłej wodzie. Dodać fasolę i dokładnie pomieszać. Można zajadać od razu. Dla dorosłych można dodać łyżkę rumu. Można też osypać drobno posiekanymi orzechami. Smacznego