Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobrze smakuje. Adżika może jest bardziej znana jako pasta. Wystarczy bardziej odparować sos i otrzymamy pastę.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 248
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1023
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 53
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 248
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1023
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 53
Składniki
W garnku, na rozgrzanym oleju rzepakowym zeszklić cebule. Mogą być pokrojone w grubszą kostkę. Dodać pokrojone pomidory ze skórką, piętką oraz jabłka pokrojone w ćwiartki ze skórką ale bez gniazd nasiennych. Dodać papryki pozbawione gniazd nasiennych, pokrojone w większe kawałki, ząbki czosnku, marchewkę obraną i pokrojoną w plasterki, papryczkę chili bez nasion. Gotować, mieszać aż warzywa będą bardzo miękkie. Całość przetrzeć przez sito. Jeśli chcemy mieć bardziej gęsty sos, to trzeba go odparować. Dodać cukier i sól do smaku. Sos gotowy. Może być dodatkiem do warzyw, mięsa, jajek, makaronu, sera. Smacznego Porady Można dodać papryczkę chili z nasionami jeśli ktoś lubi bardziej ostrą potrawę. Można sos zapakować do słoiczków. Poddać pasteryzacji i cieszyć się nim przez dłuższy czas.