Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobrze smakuje. Adżika może jest bardziej znana jako pasta. Wystarczy bardziej odparować sos i otrzymamy pastę.
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2022
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9629
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3299
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6735
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2022
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9629
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3299
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6735
Składniki
W garnku, na rozgrzanym oleju rzepakowym zeszklić cebule. Mogą być pokrojone w grubszą kostkę. Dodać pokrojone pomidory ze skórką, piętką oraz jabłka pokrojone w ćwiartki ze skórką ale bez gniazd nasiennych. Dodać papryki pozbawione gniazd nasiennych, pokrojone w większe kawałki, ząbki czosnku, marchewkę obraną i pokrojoną w plasterki, papryczkę chili bez nasion. Gotować, mieszać aż warzywa będą bardzo miękkie. Całość przetrzeć przez sito. Jeśli chcemy mieć bardziej gęsty sos, to trzeba go odparować. Dodać cukier i sól do smaku. Sos gotowy. Może być dodatkiem do warzyw, mięsa, jajek, makaronu, sera. Smacznego Porady Można dodać papryczkę chili z nasionami jeśli ktoś lubi bardziej ostrą potrawę. Można sos zapakować do słoiczków. Poddać pasteryzacji i cieszyć się nim przez dłuższy czas.