Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobrze smakuje. Adżika może jest bardziej znana jako pasta. Wystarczy bardziej odparować sos i otrzymamy pastę.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
W garnku, na rozgrzanym oleju rzepakowym zeszklić cebule. Mogą być pokrojone w grubszą kostkę. Dodać pokrojone pomidory ze skórką, piętką oraz jabłka pokrojone w ćwiartki ze skórką ale bez gniazd nasiennych. Dodać papryki pozbawione gniazd nasiennych, pokrojone w większe kawałki, ząbki czosnku, marchewkę obraną i pokrojoną w plasterki, papryczkę chili bez nasion. Gotować, mieszać aż warzywa będą bardzo miękkie. Całość przetrzeć przez sito. Jeśli chcemy mieć bardziej gęsty sos, to trzeba go odparować. Dodać cukier i sól do smaku. Sos gotowy. Może być dodatkiem do warzyw, mięsa, jajek, makaronu, sera. Smacznego Porady Można dodać papryczkę chili z nasionami jeśli ktoś lubi bardziej ostrą potrawę. Można sos zapakować do słoiczków. Poddać pasteryzacji i cieszyć się nim przez dłuższy czas.