Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poznaj przepis na sos serowy do szparagów. Wychodzi kremowy, sycący i wyrazisty, przez co świetnie podkreśla smak warzyw. Łatwo się go przygotowuje i z zaledwie kilku składników, a dodaje szparagom atrakcyjnego i apetycznego wyglądu. Wypróbuj przepis na sos serowy, który możesz podać do naprawdę wielu przekąsek!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103170
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2001
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5865
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5866
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103170
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2001
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5865
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5866
Składniki
Na patelni umieść masło i rozpuść. Wsyp mąkę i dokładnie mieszaj, aż utworzy się zasmażka.
Wlej na patelnię zimne mleko. Mieszaj i gotuj na niewielkim ogniu aż do wrzenia. Dodaj odrobinę startej gałki muszkatołowej i sól do smaku.
Do wrzącej mikstury wsyp starty ser. Gotuj chwilę, cały czas mieszając, aż ser całkowicie się roztopi i sos będzie idealnie aksamitny.
Sos serowy wystarczy do 400-500 gramów zielonych szparagów. Ugotuj je i polej ciepłym sosem. Gotowe!