Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poznaj przepis na sos serowy do szparagów. Wychodzi kremowy, sycący i wyrazisty, przez co świetnie podkreśla smak warzyw. Łatwo się go przygotowuje i z zaledwie kilku składników, a dodaje szparagom atrakcyjnego i apetycznego wyglądu. Wypróbuj przepis na sos serowy, który możesz podać do naprawdę wielu przekąsek!
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4408
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1110
Polecam.
Odsłon: 645
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4408
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1110
Polecam.
Odsłon: 645
Składniki
Na patelni umieść masło i rozpuść. Wsyp mąkę i dokładnie mieszaj, aż utworzy się zasmażka.
Wlej na patelnię zimne mleko. Mieszaj i gotuj na niewielkim ogniu aż do wrzenia. Dodaj odrobinę startej gałki muszkatołowej i sól do smaku.
Do wrzącej mikstury wsyp starty ser. Gotuj chwilę, cały czas mieszając, aż ser całkowicie się roztopi i sos będzie idealnie aksamitny.
Sos serowy wystarczy do 400-500 gramów zielonych szparagów. Ugotuj je i polej ciepłym sosem. Gotowe!