Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne małe rybki do schrupania jako zdrowa przekąska.
Pojemnik spożywczy lub woreczek foliowy
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Miałam mrożone aterynki, użyłam około 25- 30 dag- wystarczyło do podjadania dla czterech osób. Wielokrotnie próbowałam ich ale pierwszy raz zrobiłam w domu. Na początku zaczęłam je obierać ale wewnątrz właściwie była tylko ikra i mlecze, więc żal było wyrzucać takie dobro.
Rybki wrzuca się do mąki w jakimś zamykanym pojemniku lub do woreczka foliowego. Trzeba je wytrząchać. Otrzepane z mąki smaży się zanurzone w tłuszczu do lekkiego zrumienienia. Potem odsącza się je na ręczniku papierowym, lekko soli a przed spożyciem skrapia sokiem z cytryny. Są przepyszne na ciepło jak i na zimno.
Smacznego :)