Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne małe rybki do schrupania jako zdrowa przekąska.
Pojemnik spożywczy lub woreczek foliowy
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6963
Polecam.
Odsłon: 112
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5268
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2397
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6963
Polecam.
Odsłon: 112
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5268
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2397
Składniki
Miałam mrożone aterynki, użyłam około 25- 30 dag- wystarczyło do podjadania dla czterech osób. Wielokrotnie próbowałam ich ale pierwszy raz zrobiłam w domu. Na początku zaczęłam je obierać ale wewnątrz właściwie była tylko ikra i mlecze, więc żal było wyrzucać takie dobro.
Rybki wrzuca się do mąki w jakimś zamykanym pojemniku lub do woreczka foliowego. Trzeba je wytrząchać. Otrzepane z mąki smaży się zanurzone w tłuszczu do lekkiego zrumienienia. Potem odsącza się je na ręczniku papierowym, lekko soli a przed spożyciem skrapia sokiem z cytryny. Są przepyszne na ciepło jak i na zimno.
Smacznego :)