Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne małe rybki do schrupania jako zdrowa przekąska.
Pojemnik spożywczy lub woreczek foliowy
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1564
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8308
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 221
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4303
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1564
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8308
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 221
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4303
Składniki
Miałam mrożone aterynki, użyłam około 25- 30 dag- wystarczyło do podjadania dla czterech osób. Wielokrotnie próbowałam ich ale pierwszy raz zrobiłam w domu. Na początku zaczęłam je obierać ale wewnątrz właściwie była tylko ikra i mlecze, więc żal było wyrzucać takie dobro.
Rybki wrzuca się do mąki w jakimś zamykanym pojemniku lub do woreczka foliowego. Trzeba je wytrząchać. Otrzepane z mąki smaży się zanurzone w tłuszczu do lekkiego zrumienienia. Potem odsącza się je na ręczniku papierowym, lekko soli a przed spożyciem skrapia sokiem z cytryny. Są przepyszne na ciepło jak i na zimno.
Smacznego :)