Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny baleron wieprzowy, parzony, nie wędzony.
osłonka poliamidowa, pojemnik do peklowania, przędza wędliniarska
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9971
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8994
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6370
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9971
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8994
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6370
Składniki
W 250 ml wody zagotowujemy pokrojone ząbki czosnku, połamane liście laurowe i ziele angielskie, pozostawiamy pod przykryciem na 20 minut. W zimnej wodzie rozpuszczamy peklosól. Ostudzone, zaparzone przyprawy wraz z wywarem łączymy z rozpuszczoną peklosolą. Zimną solanką zalewamy mięso umieszczone w atestowanym pojemniku. Pojemnik zamykamy i wstawiamy do lodówki na 4 dni, tyle czasu mięso będzie się peklować. Po okresie peklowania mięso płuczemy z solanki, osuszamy papierowymi ręczniczkami. Umieszczamy karczek w osłonce poliamidowej. Zawiązujemy mocno z obu stron batonu. Parzymy w temperaturze 75-80 stopni Celsjusza 90 minut. Studzimy powieszonego na kiju i jak ostygnie to wkładamy do lodówki.
Smacznego !!!