Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Baranek z masła piękna ozdoba święconki oraz Śniadania Wielkanocnego
Nożyk, praska do czosnku/widelec
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2032
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421318
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2030
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2032
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421318
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2030
Składniki
Na kostce masła rysuje baranka, następnie nożem go wycinam i „modeluje” aby nadać barankowi jak najładniejszy kształt. Gdy baranek jest już gotowy widelcem robiąc „fale” powstaje wełna. Można użyć do tego praski do czosnku, wyciskając pozostałe masło i nakładając je na baranka. Z pieprzu robię oczy, z szczypiorku powstały różki .