Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grillowy w pełni. Postanowiłam zrobić białą kaszankę, która upieczona na grillu jest przepyszna, ale także na zimno jest smaczna. Polecam :)
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 717
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22743
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15107
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4840
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45347
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 717
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22743
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15107
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4840
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45347
Składniki
Wymyte mięsa gotujemy w 6 szklankach osolonej wody do miękkości mięs.
Mięsa studzimy, oddzielamy od kości i rozdrabniamy nożem. Wywar z gotowania mięs przecedzamy przez sitko.
Wywar wlewamy do garnka, dodajemy kostkę rosołową (swojego wyrobu), rozdrobnione mięsa oraz pozostałe przyprawy. Wywar z przyprawami i mięsem doprowadzamy do zagotowania się. Do gotującego się wywaru dodajemy opłukane kasze i cały czas mieszając gotujemy do momentu gęstnienia wywaru i pęcznienia kasz na 60%. Gdy kasze będą na 60% sparzone, kończymy gotowanie.
Przykrywamy garnek z kaszami pokrywką na 30 minut. Kasza pod przykryciem dojdzie do potrzebnego nam stanu.
Po 30 minutach odkrywamy garnek i mamy idealnie zaparzoną kaszę.
Musimy kaszę przemieszać.
Do kaszy dodałam skwarki z topienia tłuszczu ze skórek z gęsi.
Studzimy kasze, i po ostudzeniu nadziewamy w jelita wcześniej opłukane z soli i wymoczone w kilku wodach.
Kaszankę parzymy w temperaturze 70-75 stopni Celsjusza - 30 minut.
Po parzeniu, studzimy w zimnej wodzie i wieszamy na kiju w celu osuszenia. Ostudzone kaszanki wkładamy do lodówki.
Smaczna jest na zimno.
Pieczona też jest pycha. Smacznego!!!