Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wyszperany w jakiejś gazecie... Podaję oryginalne proporcje - ja zrobiłam z połowy porcji :) Warto wypróbować, nam zasmakował.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 230
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2075
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10175
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 965
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 230
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2075
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10175
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 965
Składniki
Fasolkę płuczemy, odcinamy końcówki, kroimy na 3-4 cm kawałki (można użyć gotowej - mrożonej). Do wody do gotowania fasolki wsypujemy po 1 łyżce cukru i soli i gotujemy do miękkości. Odcedzamy.
Cebulę kroimy, marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wrzucamy razem na patelnię (z kilkoma łyżkami rozgrzanego oleju), doprawiamy resztą soli i cukru, dodajemy liście laurowe i smażymy razem ok. 15 minut. Następnie dodajemy ocet i koncentrat pomidorowy i smażymy kolejne 15 minut.
Fasolkę łączymy z zawartością patelni, mieszamy i odstawiamy na jakiś czas do "przegryzienia". Dobrze smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można jeść jako samodzielne danie, ja jednak używałam bigosiku jako dodatek do mięsa i ziemniaków.