Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wyszperany w jakiejś gazecie... Podaję oryginalne proporcje - ja zrobiłam z połowy porcji :) Warto wypróbować, nam zasmakował.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8636
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 73
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 696
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8636
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 73
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 696
Składniki
Fasolkę płuczemy, odcinamy końcówki, kroimy na 3-4 cm kawałki (można użyć gotowej - mrożonej). Do wody do gotowania fasolki wsypujemy po 1 łyżce cukru i soli i gotujemy do miękkości. Odcedzamy.
Cebulę kroimy, marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wrzucamy razem na patelnię (z kilkoma łyżkami rozgrzanego oleju), doprawiamy resztą soli i cukru, dodajemy liście laurowe i smażymy razem ok. 15 minut. Następnie dodajemy ocet i koncentrat pomidorowy i smażymy kolejne 15 minut.
Fasolkę łączymy z zawartością patelni, mieszamy i odstawiamy na jakiś czas do "przegryzienia". Dobrze smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można jeść jako samodzielne danie, ja jednak używałam bigosiku jako dodatek do mięsa i ziemniaków.