Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczek wieprzowy wędzony, niepeklowany, nie solony. Idealny do grochówki, fasolówki.
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 470
Poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 146
To ciekawe urozmaicenie mielonych kotletów.
Odsłon: 124
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 470
Poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 146
To ciekawe urozmaicenie mielonych kotletów.
Odsłon: 124
Składniki
Boczek kroimy na 2 kawałki, myjemy i wieszamy do osuszenia na kilka godzin.
Osuszone kawałki boczku wędzimy na zrębkach olcha 2 godziny, w temperaturze 50-60 stopni Celsjusza.
Uwędzone studzimy powieszone na kiju. Ostudzone kawałki boczku możemy zamrozić. Smacznego!!!