Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczek wieprzowy wędzony, niepeklowany, nie solony. Idealny do grochówki, fasolówki.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 54
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 178
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 186
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 54
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 178
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 186
Składniki
Boczek kroimy na 2 kawałki, myjemy i wieszamy do osuszenia na kilka godzin.
Osuszone kawałki boczku wędzimy na zrębkach olcha 2 godziny, w temperaturze 50-60 stopni Celsjusza.
Uwędzone studzimy powieszone na kiju. Ostudzone kawałki boczku możemy zamrozić. Smacznego!!!