Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Botwinka duszona z jabłkiem jest idealnym dodatkiem do smażonych kotletów schabowych lub mielonych. Zachęcam do spróbowania.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1166
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5700
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8781
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18244
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1166
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5700
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8781
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18244
Składniki
Cebule oczyścić, jabłko umyć, obrać. Botwinkę umyć.
Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na smalcu.
Botwinkę poszatkować, buraczki pokroić w plasterki. Botwinkę i buraczki wrzucić do garnka. Zalać wodą do przykrycia warzywa i dusić. Dodać sok z cytryny oraz sól i pieprz. Dodać cebulę.
Jabłko pokroić w ćwiartki, następnie w plasterki. Dodać jabłko do do reszty, mieszać. Dodać ocet oraz cukier do smaku.
Całość dokładnie wymieszać. Buraczki powinny być lekko miękkie a smak słodko-kwaśny. Smacznego! :)