Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Botwinka duszona z jabłkiem jest idealnym dodatkiem do smażonych kotletów schabowych lub mielonych. Zachęcam do spróbowania.
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 358
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 292
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 358
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 292
Składniki
Cebule oczyścić, jabłko umyć, obrać. Botwinkę umyć.
Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na smalcu.
Botwinkę poszatkować, buraczki pokroić w plasterki. Botwinkę i buraczki wrzucić do garnka. Zalać wodą do przykrycia warzywa i dusić. Dodać sok z cytryny oraz sól i pieprz. Dodać cebulę.
Jabłko pokroić w ćwiartki, następnie w plasterki. Dodać jabłko do do reszty, mieszać. Dodać ocet oraz cukier do smaku.
Całość dokładnie wymieszać. Buraczki powinny być lekko miękkie a smak słodko-kwaśny. Smacznego! :)