Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Botwinka duszona z jabłkiem jest idealnym dodatkiem do smażonych kotletów schabowych lub mielonych. Zachęcam do spróbowania.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1665
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38595
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1330
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1665
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38595
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1330
Składniki
Cebule oczyścić, jabłko umyć, obrać. Botwinkę umyć.
Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na smalcu.
Botwinkę poszatkować, buraczki pokroić w plasterki. Botwinkę i buraczki wrzucić do garnka. Zalać wodą do przykrycia warzywa i dusić. Dodać sok z cytryny oraz sól i pieprz. Dodać cebulę.
Jabłko pokroić w ćwiartki, następnie w plasterki. Dodać jabłko do do reszty, mieszać. Dodać ocet oraz cukier do smaku.
Całość dokładnie wymieszać. Buraczki powinny być lekko miękkie a smak słodko-kwaśny. Smacznego! :)