Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Botwinka duszona z jabłkiem jest idealnym dodatkiem do smażonych kotletów schabowych lub mielonych. Zachęcam do spróbowania.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 30
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 111
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 108
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 30
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 111
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 108
Składniki
Cebule oczyścić, jabłko umyć, obrać. Botwinkę umyć.
Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na smalcu.
Botwinkę poszatkować, buraczki pokroić w plasterki. Botwinkę i buraczki wrzucić do garnka. Zalać wodą do przykrycia warzywa i dusić. Dodać sok z cytryny oraz sól i pieprz. Dodać cebulę.
Jabłko pokroić w ćwiartki, następnie w plasterki. Dodać jabłko do do reszty, mieszać. Dodać ocet oraz cukier do smaku.
Całość dokładnie wymieszać. Buraczki powinny być lekko miękkie a smak słodko-kwaśny. Smacznego! :)