Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Botwinka duszona z jabłkiem jest idealnym dodatkiem do smażonych kotletów schabowych lub mielonych. Zachęcam do spróbowania.
Placuszki te są idealnym przemytnikiem warzyw i owoców dla tych, którzy są z...
Odsłon: 153
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 323
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23665
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 344
Placuszki te są idealnym przemytnikiem warzyw i owoców dla tych, którzy są z...
Odsłon: 153
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 323
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23665
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 344
Składniki
Cebule oczyścić, jabłko umyć, obrać. Botwinkę umyć.
Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na smalcu.
Botwinkę poszatkować, buraczki pokroić w plasterki. Botwinkę i buraczki wrzucić do garnka. Zalać wodą do przykrycia warzywa i dusić. Dodać sok z cytryny oraz sól i pieprz. Dodać cebulę.
Jabłko pokroić w ćwiartki, następnie w plasterki. Dodać jabłko do do reszty, mieszać. Dodać ocet oraz cukier do smaku.
Całość dokładnie wymieszać. Buraczki powinny być lekko miękkie a smak słodko-kwaśny. Smacznego! :)