Do góry

Dodatki Przepis na:

Brukselka w cykorii i innych warzywach dodatek do ryb lub mięsa.

Brukselka w cykorii i innych warzywach dodatek do  ryb lub mięsa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 839 Ocena: 16333

Dodano:

Odsłon: 457

Podaję przepis na inne połączenie brukselki,tak mało docenianej kapustki. Pyszne ,dietetyczne i bardzo smaczne,polecam serdecznie:)

Składniki

  • brukselka 1/2 kg
  • por 10cm biała część
  • marchew 1 szt
  • Seler naciowy 1łodyga
  • cykoria 4 szt
  • masło 2 łyżki
  • sól i pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Brukselka w cykorii i innych warzywach dodatek do ryb lub mięsa.

Przygotowanie

  1. Marchew zetrzeć na tarce,pora pokroić w talarki ze skosu,cykorię przekroić na pół wyciąć gorzki głąb,wrzucić na rozgrzaną masłem patelnię.

    Osobno ugotować brukselkę w posolonej wodzie przez 5 min.
    Odcedzić i wrzucić na patelnię do podsmażonych warzyw.

    Wszystko podsmażać 10min.by warzywa były w miarę miękkie.Doprawić pieprzem i solą do smaku.
    Podawać do potraw mięsnych lub rybnych.
    Można również zajadać same jako główne danie.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń