Do góry

Dodatki Przepis na:

Brukselka z sosem czosnkowo-grzybowym.

Brukselka z sosem czosnkowo-grzybowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 811 Ocena: 15626

Dodano:

Odsłon: 312

Bardzo smaczny dodatek do obiadu,jak również jako samodzielne danie. Serdecznie polecam:)

Składniki

  • brukselka 90dkg
  • kwasek cytrynowy na końcu łyżeczki
  • sól do smaku
  • łyżeczka cukru
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Brukselkę oczyścić z brzydkich listków,wypłukać.

    Wodę doprawioną kwaskiem,solą i cukrem zagotować.
    Na gotującą wrzucić brukselkę i od momentu zagotowania gotować 7-10min.

    Wyjąć chochlą cedzakową,przestudzić i polać sosem czosnkowo-grzybowym.


    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (24)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń