Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny,zdrowy dodatek do obiadu lub solo dla miłośników brukselki :)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113597
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113597
Składniki
Brukselkę oczyścić i pokroić w grubsze plasterki. Pomidory odsączyć z oleju i pokroić na mniejsze kawałki. Orzechy posiekać. Na patelnię wlać trochę oleju z pomidorów i podsmażyć pokrojoną brukselkę ok 5 min. Do brukselki dodać pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek.Wymieszać,dolać ok 1/2 szklanki wody,posiekane orzechy i gotować do odparowania wody.Doprawić pieprzem i solą.Smacznego :)