Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na dużą porcje witamin w postaci brukselki. Podałam ją jak najprościej się da, gotując na parze, dzięki czemu zachowała swoje całe bogactwo smaku i witamin. Może jedynie ta zasmażka nie jest zbyt zdrowa, ale przecież coś od życia się nam należy. :)
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 748
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113286
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1279
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 803
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 748
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113286
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1279
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 803
Składniki
Brukselkę umyć, doprawić solą i gotować na parze do miękkości (ok. 15 min. w szybkowarze). Masło rozpuścić w garnuszku, a następnie dodać bułkę tartę i podsmażyć. Tak przygotowaną zasmażkę polać ugotowaną brukselkę.
Smacznego :)