Dzisiaj zapraszam na dużą porcje witamin w postaci brukselki. Podałam ją jak najprościej się da, gotując na parze, dzięki czemu zachowała swoje całe bogactwo smaku i witamin. Może jedynie ta zasmażka nie jest zbyt zdrowa, ale przecież coś od życia się nam należy. :)
Brukselka z zasmażką
Składniki
- Brukselka 500 g.
- Sól
- Masło 100 g.
- Bułka tarta 3-4 łyżki
Składniki
- Brukselka 500 g.
- Sól
- Masło 100 g.
- Bułka tarta 3-4 łyżki

Etapy przygotowania
Brukselkę umyć, doprawić solą i gotować na parze do miękkości (ok. 15 min. w szybkowarze). Masło rozpuścić w garnuszku, a następnie dodać bułkę tartę i podsmażyć. Tak przygotowaną zasmażkę polać ugotowaną brukselkę.

Smacznego :)

Przepis w Waszym wykonaniu (13)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Przedstawiam pomysł na odmienione mielone.. Do dania dodałam czubrycę, charak...
Odsłon: 5815

Składa się z kakaowego biszkoptu kremu adwokatowego , śmietanki i polewy adwo...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
Odsłon: 15157
Ostatnio komentowane przepisy

Przedstawiam pomysł na odmienione mielone.. Do dania dodałam czubrycę, charak...
Odsłon: 5815

Składa się z kakaowego biszkoptu kremu adwokatowego , śmietanki i polewy adwo...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
Odsłon: 15157



Składniki
- Brukselka 500 g.
- Sól
- Masło 100 g.
- Bułka tarta 3-4 łyżki
Brukselkę umyć, doprawić solą i gotować na parze do miękkości (ok. 15 min. w szybkowarze). Masło rozpuścić w garnuszku, a następnie dodać bułkę tartę i podsmażyć. Tak przygotowaną zasmażkę polać ugotowaną brukselkę.
Smacznego :)