Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na dużą porcje witamin w postaci brukselki. Podałam ją jak najprościej się da, gotując na parze, dzięki czemu zachowała swoje całe bogactwo smaku i witamin. Może jedynie ta zasmażka nie jest zbyt zdrowa, ale przecież coś od życia się nam należy. :)
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93675
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2678
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3507
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1608
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2278
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93675
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2678
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3507
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1608
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2278
Składniki
Brukselkę umyć, doprawić solą i gotować na parze do miękkości (ok. 15 min. w szybkowarze). Masło rozpuścić w garnuszku, a następnie dodać bułkę tartę i podsmażyć. Tak przygotowaną zasmażkę polać ugotowaną brukselkę.
Smacznego :)