Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, proste do wykonania, bardzo polecam
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 43
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 570
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2012
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 43
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 570
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2012
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Składniki
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na 1-1,5 godziny.
Wyrośnięte ciasto wyłożyć na blat wysypany mąką, ponownie zagnieść , podzielić na cztery lub sześć części, uformować podłużne bułki (ja zrobiłam cztery duże).
Bułki położyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, odstawić do ponownego wyrośnięcia.
Wyrośnięte bułki lekko naciąć ostrym nożem. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika, piec przez 20-25 minut.
Po upieczeniu studzić na kratce.