Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, proste do wykonania, bardzo polecam
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 19503
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1049
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4360
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1053
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1238
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4243
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 19503
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1049
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4360
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1053
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1238
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4243
Składniki
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na 1-1,5 godziny.
Wyrośnięte ciasto wyłożyć na blat wysypany mąką, ponownie zagnieść , podzielić na cztery lub sześć części, uformować podłużne bułki (ja zrobiłam cztery duże).
Bułki położyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, odstawić do ponownego wyrośnięcia.
Wyrośnięte bułki lekko naciąć ostrym nożem. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika, piec przez 20-25 minut.
Po upieczeniu studzić na kratce.