Dodatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 196 Ocena: 1450
Dodano: 30.06.2020
Odsłon: 1495
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na 1-1,5 godziny.
Wyrośnięte ciasto wyłożyć na blat wysypany mąką, ponownie zagnieść , podzielić na cztery lub sześć części, uformować podłużne bułki (ja zrobiłam cztery duże).
Bułki położyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, odstawić do ponownego wyrośnięcia.
Wyrośnięte bułki lekko naciąć ostrym nożem. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika, piec przez 20-25 minut.
Po upieczeniu studzić na kratce.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

slodkisentyment 01 lipca 2020Zgłoś do usunięcia
Ślicznie wyglądają :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 01 lipca 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszności :)1 Kto głosował? | Odpowiedz