Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki jako dodatek do mięsa na świątecznym stole, doskonale uzupełnia tradycyjne dania. Koniecznie musisz wypróbować,
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 728
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 711
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 407
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 728
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 711
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 407
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Składniki
1. Buraki obieram, myję, kroję na mniejsze kawałki, przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję około 40 minut. 2. Buraki po ugotowaniu odlewam z wody, przekładam do naczynia od blendera i blenduję. Następnie ponownie przekładam do garnka, dodaję masło, sok z cytryny, cukier, sól, gotuję około 5 minut. 3. Śmietanę rozrabiam z mąką, zagęszczam buraczki, dwie minutki gotuję. 4. Buraczki gotowe. 5. Smacznego.