Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki jako dodatek do mięsa na świątecznym stole, doskonale uzupełnia tradycyjne dania. Koniecznie musisz wypróbować,
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2028
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1159
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 166
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2028
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1159
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 166
Składniki
1. Buraki obieram, myję, kroję na mniejsze kawałki, przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję około 40 minut. 2. Buraki po ugotowaniu odlewam z wody, przekładam do naczynia od blendera i blenduję. Następnie ponownie przekładam do garnka, dodaję masło, sok z cytryny, cukier, sól, gotuję około 5 minut. 3. Śmietanę rozrabiam z mąką, zagęszczam buraczki, dwie minutki gotuję. 4. Buraczki gotowe. 5. Smacznego.