Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te buraczki to klasyka, którą znam i kocham od zawsze. Przepis pochodzi ze starego zeszytu po babci i od lat jest obowiązkowym dodatkiem do rodzinnych obiadów. Ich sekret tkwi w prostych składnikach i odpowiednim przygotowaniu. Dodatek masła, miodu i odrobiny soku z cytruny lub pomarańczy podkreśla naturalną słodycz buraczków. Najlepiej smakują podane z chrupiącymi kotletami mielonymi i pieczonymi ziemniakami lub frytkami. Najprostsze smaki są często tymi najlepszymi :)
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 765
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1586
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 711
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 10422
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 765
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1586
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 711
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 10422
Składniki
Umyj buraki i ugotuj w całości (około 40-50 minut) lub upiecz w piekarniku zawinięte w folię (około 1 godzina w 200°C). Możesz też kupić gotowe ugotowane buraki. Po ugotowaniu lub upieczeniu obierz je ze skórki.
Zetrzyj buraki na drobnej tarce.
Na patelni rozpuść masło i dodaj starte buraczki. Podsmaż na małym ogniu przez kilka minut.
Dodaj miód i sok z cytryny lub pomarańczy. Wymieszaj i podgrzewaj jeszcze przez chwilę.
Na koniec dodaj szczyptę soli i pieprz do smaku.
Smacznego :)