Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te buraczki to klasyka, którą znam i kocham od zawsze. Przepis pochodzi ze starego zeszytu po babci i od lat jest obowiązkowym dodatkiem do rodzinnych obiadów. Ich sekret tkwi w prostych składnikach i odpowiednim przygotowaniu. Dodatek masła, miodu i odrobiny soku z cytruny lub pomarańczy podkreśla naturalną słodycz buraczków. Najlepiej smakują podane z chrupiącymi kotletami mielonymi i pieczonymi ziemniakami lub frytkami. Najprostsze smaki są często tymi najlepszymi :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113049
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 428
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 772
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113049
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 428
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 772
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Składniki
Umyj buraki i ugotuj w całości (około 40-50 minut) lub upiecz w piekarniku zawinięte w folię (około 1 godzina w 200°C). Możesz też kupić gotowe ugotowane buraki. Po ugotowaniu lub upieczeniu obierz je ze skórki.
Zetrzyj buraki na drobnej tarce.
Na patelni rozpuść masło i dodaj starte buraczki. Podsmaż na małym ogniu przez kilka minut.
Dodaj miód i sok z cytryny lub pomarańczy. Wymieszaj i podgrzewaj jeszcze przez chwilę.
Na koniec dodaj szczyptę soli i pieprz do smaku.
Smacznego :)