Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te buraczki to klasyka, którą znam i kocham od zawsze. Przepis pochodzi ze starego zeszytu po babci i od lat jest obowiązkowym dodatkiem do rodzinnych obiadów. Ich sekret tkwi w prostych składnikach i odpowiednim przygotowaniu. Dodatek masła, miodu i odrobiny soku z cytruny lub pomarańczy podkreśla naturalną słodycz buraczków. Najlepiej smakują podane z chrupiącymi kotletami mielonymi i pieczonymi ziemniakami lub frytkami. Najprostsze smaki są często tymi najlepszymi :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115353
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7856
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2965
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1324
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1219
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115353
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7856
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2965
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1324
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1219
Składniki
Umyj buraki i ugotuj w całości (około 40-50 minut) lub upiecz w piekarniku zawinięte w folię (około 1 godzina w 200°C). Możesz też kupić gotowe ugotowane buraki. Po ugotowaniu lub upieczeniu obierz je ze skórki.
Zetrzyj buraki na drobnej tarce.
Na patelni rozpuść masło i dodaj starte buraczki. Podsmaż na małym ogniu przez kilka minut.
Dodaj miód i sok z cytryny lub pomarańczy. Wymieszaj i podgrzewaj jeszcze przez chwilę.
Na koniec dodaj szczyptę soli i pieprz do smaku.
Smacznego :)