Do góry

Dodatki Przepis na:

Buraczki z chrzanem i jabłkiem

Buraczki z chrzanem i jabłkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5777

Dodano:

Odsłon: 301

Pyszny dodatek do mięsa: gotowane lub pieczone buraczki z dodatkiem ostrego chrzanu i słodkiego jabłka.

Składniki

  • buraczki /gotowane lub pieczone/ 3 szt średnie
  • jabłko 1 szt
  • chrzan tarty 1 łyżka /do smaku/
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Buraczki z chrzanem i jabłkiem

Przygotowanie

  1. Ugotowane lub upieczone buraczki obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Jabłko obieramy i również ścieramy na tarce. Dodajemy chrzan: może być świeży /starty na tarce o drobnych oczkach/ lub ze słoiczka. Całość doprawiamy do smaku pieprzem i cukrem, mieszamy i odstawiamy na 30 min. w chłodne miejsce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 06 kwietnia Tez z zjablkiem nie robilam ale musi swietnie pasowac! Odpowiedzi: 3 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 05 kwietnia Pyszotki,z jabłkiem nie robiłam,akurat mam to zrobię,będzie na rano:) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń