Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do mięsa: gotowane lub pieczone buraczki z dodatkiem ostrego chrzanu i słodkiego jabłka.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
Ugotowane lub upieczone buraczki obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Jabłko obieramy i również ścieramy na tarce. Dodajemy chrzan: może być świeży /starty na tarce o drobnych oczkach/ lub ze słoiczka. Całość doprawiamy do smaku pieprzem i cukrem, mieszamy i odstawiamy na 30 min. w chłodne miejsce.