Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam spróbować.Na ciepło do obiadu świetny dodatek:)
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93669
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2677
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3506
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1608
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2278
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93669
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2677
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3506
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1608
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2278
Składniki
Buraki ugotować w łupie.Wystudzić ,obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarki. Por pokroić w cieńkie talarki,dać na rozgrzane masło i zeszklić. Pod koniec duszenia dodać mąkę i lekko zrumienić ,tak około 3 min. Do utartych i zagrzanych buraków dać pora,łyżkę kminku,sól,kwasek i cukier do smaku. Zagotować.
Smacznego życzę!