Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki są niskokaloryczne, bogate w błonnik, Wit. C i potas.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113075
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 459
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 799
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113075
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 459
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 799
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Składniki
Buraki umyć i włożyć do dużego rondla, zalać zimną wodą i gotować do miękkości. Długość gotowania zależy od wielkości buraków tj. od godziny , miękkość sprawdzamy nożem. Po ugotowaniu zlać wodę i zostawić do ostygnięcia. Gdy buraczki ostygną obrać i potrzeć na tarce o małych oczkach.Pokroić cebulę w kostkę i paprykę w cienkie paseczki. Pokrojoną cebulę i paprykę wsypać do rondla, dodać wodę, ocet, olej, cukier i sól. Wymieszać i gotować od momentu zagotowania 15 min. Do rondla dodać starte buraczki i wszystko dobrze wymieszać. Przełożyć do słoików, wytrzeć brzegi słoików papierowym ręcznikiem i zakręcić. Słoiki pasteryzować od zagotowania 15 min.