Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki są niskokaloryczne, bogate w błonnik, Wit. C i potas.
Z końcem lata warto zamknąć jego owoce w słoikach, żebyśmy mogli się nimi cie...
Odsłon: 42
W sezonie pomidorowym warto przygotować taki sos na zapas. Podczas zimy taki...
Odsłon: 52
Pyszny sos gdzie główną rolę gra papryka. Jest idealny do zawekowania na zimę...
Odsłon: 53
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 32
Z końcem lata warto zamknąć jego owoce w słoikach, żebyśmy mogli się nimi cie...
Odsłon: 42
W sezonie pomidorowym warto przygotować taki sos na zapas. Podczas zimy taki...
Odsłon: 52
Pyszny sos gdzie główną rolę gra papryka. Jest idealny do zawekowania na zimę...
Odsłon: 53
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 32
Składniki
Buraki umyć i włożyć do dużego rondla, zalać zimną wodą i gotować do miękkości. Długość gotowania zależy od wielkości buraków tj. od godziny , miękkość sprawdzamy nożem. Po ugotowaniu zlać wodę i zostawić do ostygnięcia. Gdy buraczki ostygną obrać i potrzeć na tarce o małych oczkach.Pokroić cebulę w kostkę i paprykę w cienkie paseczki. Pokrojoną cebulę i paprykę wsypać do rondla, dodać wodę, ocet, olej, cukier i sól. Wymieszać i gotować od momentu zagotowania 15 min. Do rondla dodać starte buraczki i wszystko dobrze wymieszać. Przełożyć do słoików, wytrzeć brzegi słoików papierowym ręcznikiem i zakręcić. Słoiki pasteryzować od zagotowania 15 min.