Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki są niskokaloryczne, bogate w błonnik, Wit. C i potas.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1323
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1102
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2148
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1323
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1102
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2148
Składniki
Buraki umyć i włożyć do dużego rondla, zalać zimną wodą i gotować do miękkości. Długość gotowania zależy od wielkości buraków tj. od godziny , miękkość sprawdzamy nożem. Po ugotowaniu zlać wodę i zostawić do ostygnięcia. Gdy buraczki ostygną obrać i potrzeć na tarce o małych oczkach.Pokroić cebulę w kostkę i paprykę w cienkie paseczki. Pokrojoną cebulę i paprykę wsypać do rondla, dodać wodę, ocet, olej, cukier i sól. Wymieszać i gotować od momentu zagotowania 15 min. Do rondla dodać starte buraczki i wszystko dobrze wymieszać. Przełożyć do słoików, wytrzeć brzegi słoików papierowym ręcznikiem i zakręcić. Słoiki pasteryzować od zagotowania 15 min.