Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo popularny dodatek do obiadu, który współgra idealnie z kotletami mielonymi. Bajecznie proste i baaardzo smaczne...
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19771
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2909
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4007
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 652
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19771
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2909
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4007
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 652
Składniki
Buraczki myjemy i gotujemy ze skórką do miękkości. Studzimy. Cebulkę kroimy w kostkę i ze szczyptą soli szklimy na rozgrzanym tłuszczu.
Ostudzone buraczki ścieramy na dużych oczkach tarki i dodajemy do cebuli. Starannie mieszamy, lekko solimy i dusimy razem do miękkości - około 40 minut na małym ogniu. W razie potrzeby podlewamy lekko tłuszczem. Kiedy buraczki zmiękną, doprawiamy je do smaku solą, pieprzem i cukrem. Można posypać mąką i wymieszać. Ale to na koniec, bo z mąką lubią się przypalać :) Podajemy gorące jako dodatek do obiadu. Smacznego!!!!