Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo popularny dodatek do obiadu, który współgra idealnie z kotletami mielonymi. Bajecznie proste i baaardzo smaczne...
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 46
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 88
Udka z kurczaka z airfryiera przypominają uwielbiane przez wszystkich paniero...
Odsłon: 666
Te bajecznie proste i pyszne ciastka owsiane bez cukru przygotujesz tylko z 3...
Odsłon: 3091
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 3511
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2777
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 46
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 88
Udka z kurczaka z airfryiera przypominają uwielbiane przez wszystkich paniero...
Odsłon: 666
Te bajecznie proste i pyszne ciastka owsiane bez cukru przygotujesz tylko z 3...
Odsłon: 3091
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 3511
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2777
Składniki
Buraczki myjemy i gotujemy ze skórką do miękkości. Studzimy. Cebulkę kroimy w kostkę i ze szczyptą soli szklimy na rozgrzanym tłuszczu.
Ostudzone buraczki ścieramy na dużych oczkach tarki i dodajemy do cebuli. Starannie mieszamy, lekko solimy i dusimy razem do miękkości - około 40 minut na małym ogniu. W razie potrzeby podlewamy lekko tłuszczem. Kiedy buraczki zmiękną, doprawiamy je do smaku solą, pieprzem i cukrem. Można posypać mąką i wymieszać. Ale to na koniec, bo z mąką lubią się przypalać :) Podajemy gorące jako dodatek do obiadu. Smacznego!!!!