Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Autorska, bengalska wersja greckich tzatzików.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13122
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2494
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3639
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4555
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13122
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2494
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3639
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4555
Składniki
Ogórki obrać cienko i zetrzeć na najgrubszej tarce. Posolić. Zachowujemy obfity sok. Koperek umyć, posiekać bardzo drobno. Czosnek obrać, przycisnąć przez praskę. Połączyć twaróg z resztą składników, dobrze wymieszać. Przełożyć do słoiczków, włożyć do lodówki i odczekać 1 noc przed podaniem. Przy podaniu pokropić odrobiną oliwy z oliwek i udekorować pióropuszem z koperku.