Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Autorska, bengalska wersja greckich tzatzików.
Ogórki obrać cienko i zetrzeć na najgrubszej tarce. Posolić. Zachowujemy obfity sok.
Koperek umyć, posiekać bardzo drobno.
Czosnek obrać, przycisnąć przez praskę.
Połączyć twaróg z resztą składników, dobrze wymieszać.
Przełożyć do słoiczków, włożyć do lodówki i odczekać 1 noc przed podaniem.
Przy podaniu pokropić odrobiną oliwy z oliwek i udekorować pióropuszem z koperku.
Łakoć z czasów PRL w wersji „na bogato”. Zmodyfikowany przepis źródłowy autor...
Odsłon: 387
Najwspanialsze lemoncello, trunek mocny i radosny. Uwaga, wchodzi jak soczek...
Odsłon: 377
Zakwas, barszcz, buraczki. Samo zdrowie. Trzy w jednym. Zero waste. Brawo ja....
Odsłon: 193
lekkie, jak ja to określam "piankowe" ciasto, proste do przygotowania :)
Odsłon: 2198
Przepis znalazłam w internecie i właśnie go wypróbowałam. Uważam, że jest god...
Odsłon: 24266
lekkie, jak ja to określam "piankowe" ciasto, proste do przygotowania :)
Odsłon: 2198
Przepis znalazłam w internecie i właśnie go wypróbowałam. Uważam, że jest god...
Odsłon: 24266
Składniki
Ogórki obrać cienko i zetrzeć na najgrubszej tarce. Posolić. Zachowujemy obfity sok. Koperek umyć, posiekać bardzo drobno. Czosnek obrać, przycisnąć przez praskę. Połączyć twaróg z resztą składników, dobrze wymieszać. Przełożyć do słoiczków, włożyć do lodówki i odczekać 1 noc przed podaniem. Przy podaniu pokropić odrobiną oliwy z oliwek i udekorować pióropuszem z koperku.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Aksamitny sos serowy do szparagów
Dodatki
Surówka z pekińskiej kapusty
Dodatki
Surówka z pekińskiej kapusty
Dodatki
Kiełbasa chuda podpiekana.
Aksamitny sos serowy do szparagów
Poznaj przepis na sos serowy do szparagów. Wychodzi kremowy, sycący i wyrazis...
Odsłon: 82
Surówka z pekińskiej kapusty
Smaczna, szybka kusząca smakiem surówka z kapusty pekińskiej. Dodatki do kap...
Odsłon: 100