Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Autorska, bengalska wersja greckich tzatzików.
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12475
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 885
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12475
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 885
Składniki
Ogórki obrać cienko i zetrzeć na najgrubszej tarce. Posolić. Zachowujemy obfity sok. Koperek umyć, posiekać bardzo drobno. Czosnek obrać, przycisnąć przez praskę. Połączyć twaróg z resztą składników, dobrze wymieszać. Przełożyć do słoiczków, włożyć do lodówki i odczekać 1 noc przed podaniem. Przy podaniu pokropić odrobiną oliwy z oliwek i udekorować pióropuszem z koperku.