Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chińskie frytki to pyszna, ostra, wyrazista w smaku przekąska, która świetnie smakuje solo jak i w towarzystwie mięsa. Podane z ostrym sosem będą oryginalną przekąską dla amatorów intensywnych smaków. Przygotowanie takich frytek jest bardzo proste i szybkie, dlatego zachęcam do wypróbowania przepisu.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Składniki
Obrane i umyte ziemniaki kroimy w cienkie plastry a następnie w słupki grubości zapałki. Z umytej papryczki chili usuwamy pestki a następnie papryczkę przekrawamy wzdłuż na pół. Obraną cebulę kroimy w piórka. Obrane ząbki czosnku kroimy na mniejsze kawałki.
Na patelnię wlewamy olej i z rozgrzewamy go do wysokiej temperatury, następnie wrzucamy pokrojoną papryczkę chili, cebulę oraz czosnek, wszystko smażymy około 30 sekund, po czym wyjmujemy łyżką cedzakową. Na patelnię z aromatycznym olejem wrzucamy pokrojone ziemniaki i smażymy je około 3 minuty, często mieszając. Następnie dodajemy sos sojowy oraz ocet lub sok z cytryny i wszystko smażymy około 1 minuty po czym wyjmujemy łyżką cedzakową i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.