Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chińskie frytki to pyszna, ostra, wyrazista w smaku przekąska, która świetnie smakuje solo jak i w towarzystwie mięsa. Podane z ostrym sosem będą oryginalną przekąską dla amatorów intensywnych smaków. Przygotowanie takich frytek jest bardzo proste i szybkie, dlatego zachęcam do wypróbowania przepisu.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 315
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 27053
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8973
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 743
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 315
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 27053
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8973
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 743
Składniki
Obrane i umyte ziemniaki kroimy w cienkie plastry a następnie w słupki grubości zapałki. Z umytej papryczki chili usuwamy pestki a następnie papryczkę przekrawamy wzdłuż na pół. Obraną cebulę kroimy w piórka. Obrane ząbki czosnku kroimy na mniejsze kawałki.
Na patelnię wlewamy olej i z rozgrzewamy go do wysokiej temperatury, następnie wrzucamy pokrojoną papryczkę chili, cebulę oraz czosnek, wszystko smażymy około 30 sekund, po czym wyjmujemy łyżką cedzakową. Na patelnię z aromatycznym olejem wrzucamy pokrojone ziemniaki i smażymy je około 3 minuty, często mieszając. Następnie dodajemy sos sojowy oraz ocet lub sok z cytryny i wszystko smażymy około 1 minuty po czym wyjmujemy łyżką cedzakową i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.