Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chińskie frytki to pyszna, ostra, wyrazista w smaku przekąska, która świetnie smakuje solo jak i w towarzystwie mięsa. Podane z ostrym sosem będą oryginalną przekąską dla amatorów intensywnych smaków. Przygotowanie takich frytek jest bardzo proste i szybkie, dlatego zachęcam do wypróbowania przepisu.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10879
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4854
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 975
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9331
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1386
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10879
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4854
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 975
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9331
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1386
Składniki
Obrane i umyte ziemniaki kroimy w cienkie plastry a następnie w słupki grubości zapałki. Z umytej papryczki chili usuwamy pestki a następnie papryczkę przekrawamy wzdłuż na pół. Obraną cebulę kroimy w piórka. Obrane ząbki czosnku kroimy na mniejsze kawałki.
Na patelnię wlewamy olej i z rozgrzewamy go do wysokiej temperatury, następnie wrzucamy pokrojoną papryczkę chili, cebulę oraz czosnek, wszystko smażymy około 30 sekund, po czym wyjmujemy łyżką cedzakową. Na patelnię z aromatycznym olejem wrzucamy pokrojone ziemniaki i smażymy je około 3 minuty, często mieszając. Następnie dodajemy sos sojowy oraz ocet lub sok z cytryny i wszystko smażymy około 1 minuty po czym wyjmujemy łyżką cedzakową i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.