Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chińskie frytki to pyszna, ostra, wyrazista w smaku przekąska, która świetnie smakuje solo jak i w towarzystwie mięsa. Podane z ostrym sosem będą oryginalną przekąską dla amatorów intensywnych smaków. Przygotowanie takich frytek jest bardzo proste i szybkie, dlatego zachęcam do wypróbowania przepisu.
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2709
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 632
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 218
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6497
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 413
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2709
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 632
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 218
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6497
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 413
Składniki
Obrane i umyte ziemniaki kroimy w cienkie plastry a następnie w słupki grubości zapałki. Z umytej papryczki chili usuwamy pestki a następnie papryczkę przekrawamy wzdłuż na pół. Obraną cebulę kroimy w piórka. Obrane ząbki czosnku kroimy na mniejsze kawałki.
Na patelnię wlewamy olej i z rozgrzewamy go do wysokiej temperatury, następnie wrzucamy pokrojoną papryczkę chili, cebulę oraz czosnek, wszystko smażymy około 30 sekund, po czym wyjmujemy łyżką cedzakową. Na patelnię z aromatycznym olejem wrzucamy pokrojone ziemniaki i smażymy je około 3 minuty, często mieszając. Następnie dodajemy sos sojowy oraz ocet lub sok z cytryny i wszystko smażymy około 1 minuty po czym wyjmujemy łyżką cedzakową i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.