Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb własnej roboty - krótki czas oczekiwania.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 973
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 441
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 169
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2705
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 973
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 441
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 169
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2705
Składniki
Drożdże rozpuścić w letniej wodzie.
Wymieszać wszystkie suche składniki.
Do suchych składników dolać wodę z drożdżami i wymieszać drewnianą łyżką przez 5 minut. Przygotować foremkę do pieczenia (okrągła lub „keksówka” duża).
Po wyrobieniu ciasta przełożyć do wyspanej mąką formy. Przykryć ściereczką, odstawić na 15 minut, ciasto musi wyrosnąć.
Gdy ciasto wyrośnie, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na 1h (najlepiej tryb pracy piekarnika: termoobieg, grzałka góra i dół)
Po godzinie wyciągnąć chleb obrócić go do góry nogami i wstawić go do już wyłączonego piekarnika na 10 minut. Wyciągnąć chleb do wystygnięcia.