Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma jak własnoręcznie zrobiony chlebuś,chrupiący,pachnący i smaczny. Polecam :)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336605
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3562
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422650
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2423
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336605
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3562
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422650
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2423
Składniki
ZACZYN. drożdże ,cukier,mąka 2 łyżki,woda ciepła 5 łyżek. Wszystko rozetrzeć,przykryć i zostawić do wyrośnięcia. Do miski dać mąki,sól,ziarna słonecznika,startą dynię , oraz wyrośnięty zaczyn. Wlać cieplą wodę i wyrobić ciasto. Odstawić na pół godz.do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Dwie keksówki posmarować masłem i posypać np.otrębami. Wyłożyć ciasta i wyrównać mokrą ręką. Piekarnik nagrzać do 50st.Włożyć blaszki na 10min.Po tym czasie zwiększyć temp do 190st.i piec około godz.Sprawdzać patyczkiem czy już chlebek jest w środku upieczony. Studzić na kratce.
Smacznego życzę!