Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 34082
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 346
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 78
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 348
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9129
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 34082
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 346
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 78
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 348
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9129
Składniki
Połączyć wszystkie składniki na chleb (oprócz maku,żółtka i mleka) Wyrabiać ciasto ok 15 min a następnie włożyć do naczynia,przykryć i odstawić na ok godzinę do wyrośnięcia. Po godzinie ciasto krotko wyrobić i włożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia.Odstawić na ok półtorej do dwóch godzin. Po tym czasie posmarować wierzch wyrośniętego chleba żółtkiem wymieszanym z mlekiem i posypać makiem. Piec ok 40 min w temp 200 st. Smacznego :)