Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy chlebek :).Bardzo łatwy do zrobienia
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 665
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38476
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1276
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 665
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38476
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1276
Składniki
Na początek przygotowujemy zaczyn : wszystkie składniki umieszczamy w miseczce, dokładnie mieszamy i odstawiamy na 10-15 minut. W dużej misce umieszczamy obie mąki, sól, siemię lniane, gotowy zaczyn i wodę. Wyrabiamy rękami lub mikserem z końcówką takich pokręconych haków :) przez 3-4 minuty. Miskę szczelnie zakrywamy folią spożywczą i ciasto odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Po upływie tego czasu, przekładamy do keksówki o długości 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównujemy zwilżonymi dłońmi i odstawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut (ciasto powinno wyrosnąć odrobinę ponad brzeg foremki). Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez 45 minut. Po tym czasie wyciągamy i zostawiamy do całkowitego wystudzenia na kratce.