Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy chlebek :).Bardzo łatwy do zrobienia
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1614
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17864
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1924
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1614
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17864
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1924
Składniki
Na początek przygotowujemy zaczyn : wszystkie składniki umieszczamy w miseczce, dokładnie mieszamy i odstawiamy na 10-15 minut. W dużej misce umieszczamy obie mąki, sól, siemię lniane, gotowy zaczyn i wodę. Wyrabiamy rękami lub mikserem z końcówką takich pokręconych haków :) przez 3-4 minuty. Miskę szczelnie zakrywamy folią spożywczą i ciasto odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Po upływie tego czasu, przekładamy do keksówki o długości 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównujemy zwilżonymi dłońmi i odstawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut (ciasto powinno wyrosnąć odrobinę ponad brzeg foremki). Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez 45 minut. Po tym czasie wyciągamy i zostawiamy do całkowitego wystudzenia na kratce.