Do góry

Dodatki Przepis na:

Chlebek cynamonowy

Chlebek cynamonowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2442 Ocena: 16366

Dodano:

Odsłon: 612

Ze smalczykiem własnej roboty smakuje najlepiej.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Chlebek cynamonowy

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Chleb czerstwy zmielić, a żółtka utrzeć z cukrem na parze. Następnie dodać do żółtek zmielony chleb razowy, cynamon, stopione masło i ubitą na sztywno pianę z białek i dokładnie wymieszać. Małą tortownicę posmarować tłuszczem, posypać wiórkami kokosowymi, wlać ciasto i piec 25 minut w temperaturze 170 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń