Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia kanadyjska
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 7
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 4
Prosty przepis dla osób, które nie spędzają w kuchni dużo czasu! Tylko kilka...
Odsłon: 23
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 53
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 7
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 4
Prosty przepis dla osób, które nie spędzają w kuchni dużo czasu! Tylko kilka...
Odsłon: 23
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 53
Składniki
Wymieszałem obie mąki, cukier, uprażone orzeszki, proszek do pieczenia, sodę i sól. W drugiej misce wymieszałem mleko, olej, jajka i maślankę. Dodałem do suchych składników, wymieszałem , aż ciasto było gładkie. Na koniec dodałem kukurydzę i ponownie wymieszałem. Rozgrzałem piekarnik do 175 stopni , w nim wstawiłem nasmarowaną formę masłem o wymiarach 30x20x5 cm. Formę napełniłem ciastem, piekłem 40 minut. Chlebek pdany na ciepło, pokrojony na kromki smakuje najlepiej.