Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrzan z jajkiem na Wielkanoc, czyli bardzo smaczny i szybki do zrobienia dodatek, który idealnie pasuje do ugotowanych jajek i do wielkanocnych wędlin, polecam :-)
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2723
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2723
Składniki
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Świeży chrzan obrać, umyć i także zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Chrzan połączyć z jajkami. Dodać chrzan ze słoika, musztardę, majonez, kwaśną śmietanę. Doprawić wszystko solą i pieprzem. Na koniec dokładnie wymieszać. Włożyć do lodówki, żeby smaki się przegryzły. Najlepiej na całą noc. Ilość śmietany, chrzanu, musztardy, majonezu, przypraw zależna jest od Waszych upodobań. Smacznego!