Do góry

Dodatki Przepis na:

Chutney z rabarbaru

Chutney z rabarbaru

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 1907

Dodano:

Odsłon: 1009

Idealnie pasuje do glinowanego camemberta.

Składniki

  • 2 średnie czerwone cebule
  • 2 łodygi rabarbaru
  • 2-3 łyżeczki cukru
  • gałązka świeżego tymianku
  • gałązka świeżego rozmarynu
  • 1 łyżka musztardy dijon
  • sól, pieprz do smaku
  • 2-3 łyżki oliwy do smażenia
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Chutney z rabarbaru

Przygotowanie

  1. Cebulę i rabarbar kroimy bardzo drobno. Na rozgrzanej oliwie najpierw szklimy cebulę a później wrzucamy rabarbar, zioła i cukier. Smażymy cały czas mieszając aż powstanie jednolita masa. Na końcu dodajemy musztardę, solimy i pieprzymy.
    Chutnej studzimy i podajemy do serów.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 25 maja 2014 delicje. Z rabarbaru jeszcze nigdy nie robilam, ale musze koniecznie spróbowac.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń