Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka do barszczu na nadchodzące święta.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 216
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1330
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25142
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 216
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1330
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25142
Składniki
Przygotowanie: Mąkę posiekać z masłem, solą, i żółtkami, szybko zgnieść ciasto palcami i wstawić do lodówki na godzinę. Następnie ciasto rozwałkować na grubość 6 mm, wykrawać foremką ciasteczka, smarować jajkiem rozbełtanym ze śmietaną, posypując czarnuszką. Ułożyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem i piec w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut.