Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka do barszczu na nadchodzące święta.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17596
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1744
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15202
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4400
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8962
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17596
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1744
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15202
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4400
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8962
Składniki
Przygotowanie: Mąkę posiekać z masłem, solą, i żółtkami, szybko zgnieść ciasto palcami i wstawić do lodówki na godzinę. Następnie ciasto rozwałkować na grubość 6 mm, wykrawać foremką ciasteczka, smarować jajkiem rozbełtanym ze śmietaną, posypując czarnuszką. Ułożyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem i piec w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut.