Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię cukinię dlatego często ona pojawia się w moich daniach i to pod różną postacią jak grillowana, w postaci placków, bigosu czy jak teraz smażona z czosnkiem .
patelnia , talerz, tarka, sitko,
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 253
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 253
Składniki
Cukinię umyć, obrać ze skóry, a następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Startą cukinię przełożyć na sito, oprószyć solą i odstawić na 15 - 20 minut. Po tym czasie odcisnąć lekko sok. Na patelni rozgrzać olej, dodać obrany, pokrojony czosnek i mieszając smażyć krótko około 2 minut. Dodać startą cukinię i smażyć około 3 - 5 minut. Dodać cukier, szczyptę ziół prowansalskich i wymieszać nie zdejmując z ognia. Następnie przełożyć na talerz i podawać na gorąco zaraz po usmażeniu.