Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ćwikłę podaję w osobnej miseczce jako dodatek do domowych wędlin.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10635
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4785
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 877
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9052
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10635
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4785
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 877
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9052
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Składniki
Buraki wyszorowałem ,owinąłem w folię aluminiową i piekłem 2 godziny w temperaturze 200°C. Kiedy wystygły ,obrałem i starłem na tarce o małych oczkach. Dodałem chrzan i dokładnie wymieszałem. Do octu dodałem 3 łyżki wody ,kminek ,zagotowałem i zdjąłem z ognia. Dodałem do buraków ,dokładnie wymieszałem. Do smaku doprawiłem solą i cukrem.