Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo smaczny i idealnie nadaje się do przełożenia i dekoracji tortu.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 319
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15076
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3034
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 319
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15076
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3034
Składniki
Jajka przed rozbiciem sparz wrzątkiem na sicie. Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywno z cukrem, ubijaj dodając po jednym żółtku. W garnku zagotuj wodę i postaw miskę z jajkami na garnek. Ubijaj jajka na małych obrotach nad garnkiem aż cukier się rozpuści.
Zdejmij miskę z garnka i mieszaj masę do całkowitego wystygnięcia żeby się nie zważyła. W drugiej misce umieść miękkie masło i utrzyj na puszystą masę, cały czas miksując wlej masę jajeczną i ubij na puszysty krem.
Do kremu dodaj wyciśnięty sok z cytryn i wymieszaj. Krem wychodzi bardzo gesty idealny do przełożenia biszkoptu na tort. Jeśli chcesz uzyskać smak pomarańczowy zamiast soku z cytryny dodaj z pomarańczy.