Do góry

Dodatki Przepis na:

Czerwona kapusta duszona

Czerwona kapusta duszona

Autor:

Przepisów i artykułów: 922 Ocena: 17415

Dodano:

Odsłon: 8720

Kuchnia litewska

Składniki

  • 2 małe główki kapusty
  • 2 małe cebule
  • 1 mały seler
  • 1 pietruszka
  • 3 goździki
  • 1 łyżka miodu
  • sól
  • pieprz
  • 2 duże łyżki masła ( u mnie klarowane )
  • 2 łyżki octu ( u mnie ryżowego )
  • 1 łyżka mąki
  • bulion warzywny
  • pół szklanki czerwonego wina ( opcjonalnie )
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Czerwona kapusta duszona

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkowałem, posoliłem, wymieszałem.
    Cebulę posiekałem, podsmażyłem razem z selerem i pietruszką na maśle. Dodałem kapustę, zalałem bulionem, przykryłem i na wolnym ogniu dusiłem. Jak kapusta zmiękła, wlałem dwie łyżki octu ryżowego, kilka goździków i łyżkę miodu, trochę pieprzu i łyżkę mąki. Zamieszałem wszystko razem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 14 marca Czerwoną kapustkę to ja zawsze! A jeszcze tak przyrządzoną....pycha!

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń