Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czerwona kapusta z dynią i jabłkami z dodatkiem wędzonego boczku to bardzo smaczny dodatek do obiadu.
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 495
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5341
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3459
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 495
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5341
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3459
Składniki
Obraną dynię bez pestek zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Boczek pokroić w kostkę i wytopić, dodać posiekaną cebulę, zeszklić.
Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, wlać wody tak aby się zanurzyła, dodać odrobinę soli i octu, gotować. Gdy kapusta jest pół miękka odlać wodę pozostawiając niewielką ilość, wsypać dynię i dusić pod przykryciem do miękkości.
Pod koniec dodać starte na grubej tarce obrane jabłka.
Poddusić, połączyć z boczkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.