Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czerwona kapusta z dynią i jabłkami z dodatkiem wędzonego boczku to bardzo smaczny dodatek do obiadu.
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 110
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 857
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2215
Królowa grilla :)
Odsłon: 1591
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 110
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 857
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2215
Królowa grilla :)
Odsłon: 1591
Składniki
Obraną dynię bez pestek zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Boczek pokroić w kostkę i wytopić, dodać posiekaną cebulę, zeszklić.
Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, wlać wody tak aby się zanurzyła, dodać odrobinę soli i octu, gotować. Gdy kapusta jest pół miękka odlać wodę pozostawiając niewielką ilość, wsypać dynię i dusić pod przykryciem do miękkości.
Pod koniec dodać starte na grubej tarce obrane jabłka.
Poddusić, połączyć z boczkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.