Do góry

Dodatki Przepis na:

Czosnkowa pasta z awokado

Czosnkowa pasta z awokado

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 4701

Dodano:

Odsłon: 28946

Dla miłośników masełka czosnkowego, którzy uważają, że masło jest niezdrowe (?). Bardzo smaczna, pikantna pasta do chlebka.

Składniki

  • dojrzały owoc awokado
  • 5 ząbków czosnku (lub mniej, jeśli niespecjalnie lubisz)
  • pół pęczka natki pietruszki
  • łyżeczka soku z cytryny
  • sól, pieprz - do smaku
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Czosnkowa pasta z awokado

Przygotowanie

  1. Awokado obierz, usuń pestkę i pokrój na nieduże kawałki. Skrop cytryną, aby nie ściemniało.
    Czosnek obierz i grubo pokrój, natkę również.
    Wszystkie składniki zmiksuj blenderem na gładką masę i dopraw do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mufinka 03 kwietnia 2014 Ja tam nic do masełka nie mam (nie cierpię margaryn!), ale czasem na taką pastę - chętnie zamienię. :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ggosienka68 03 kwietnia 2014 uwielbiam, ale rzadko robię, bo jak zrobię to jem bez opamiętania ;)PYSZNE

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń