Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsty dip w smaku coś pomiędzy tzatzikami a sosem tatarskim. Lekki i świeży;) Alternatywa do ciężkich dipów czosnkowo- majonezowych do przekąsek i mizerii.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1484
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 254
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1484
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 254
Składniki
Myję ogórki. Zielonego obieram, od kiszonego odcinam końcówkę. Trę na tarce o grubych oczkach.
Czosnek przeciskam przez praskę (lub siekam nożem. Myję koper. Osuszam go na papierowym ręczniku i siekam. Dodaję przyprawy. Mieszam;) Dodaję zwykle do obiadów z ogórkowymi sałatkami lub jako dip z selerem naciowym, słupkami rzepy, ogórka czy marchewki. Smacznego ;)