Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsty dip w smaku coś pomiędzy tzatzikami a sosem tatarskim. Lekki i świeży;) Alternatywa do ciężkich dipów czosnkowo- majonezowych do przekąsek i mizerii.
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 5530
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29637
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 5530
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29637
Składniki
Myję ogórki. Zielonego obieram, od kiszonego odcinam końcówkę. Trę na tarce o grubych oczkach.
Czosnek przeciskam przez praskę (lub siekam nożem. Myję koper. Osuszam go na papierowym ręczniku i siekam. Dodaję przyprawy. Mieszam;) Dodaję zwykle do obiadów z ogórkowymi sałatkami lub jako dip z selerem naciowym, słupkami rzepy, ogórka czy marchewki. Smacznego ;)