Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na pierwszy rzut oka niezwykłe połączenie, które jednak świetnie do siebie pasuje.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2355
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3523
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4302
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74361
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2355
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3523
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4302
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74361
Składniki
Ogórki umyć pod bieżąca wodą, zasypać 1 łyżką soli i odstawić na 10 minut. Następnie dokładnie opłukać.
W garnku zagotować wodę z octem jabłkowym, solą oraz wszystkim pozostałymi składnikami – za wyjątkiem cytryny.
Ogórki przełożyć do słoika, dodać plastry cytryny i zalać przygotowaną zalewą.
Odstawić na 1 godzinę w temperaturze pokojowej, następnie przełożyć do lodówki. Ogórki są gotowe do jedzenia po 3 dniach.