Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na pierwszy rzut oka niezwykłe połączenie, które jednak świetnie do siebie pasuje.
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 16
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 47
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 194
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 16
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 47
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 194
Składniki
Ogórki umyć pod bieżąca wodą, zasypać 1 łyżką soli i odstawić na 10 minut. Następnie dokładnie opłukać.
W garnku zagotować wodę z octem jabłkowym, solą oraz wszystkim pozostałymi składnikami – za wyjątkiem cytryny.
Ogórki przełożyć do słoika, dodać plastry cytryny i zalać przygotowaną zalewą.
Odstawić na 1 godzinę w temperaturze pokojowej, następnie przełożyć do lodówki. Ogórki są gotowe do jedzenia po 3 dniach.