Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na pierwszy rzut oka niezwykłe połączenie, które jednak świetnie do siebie pasuje.
Czy można zrobić wegańskie kluski śląskie bez jajka? Oczywiście! Skorzystaj z...
Odsłon: 1714
Placki z kalarepy to sprytny sposób na to, aby przekształcić surowy, lekko go...
Odsłon: 7784
To już najwyższy czas na przygotowanie tego pysznego likieru bu cieszyć się s...
Odsłon: 5203
Czy można zrobić wegańskie kluski śląskie bez jajka? Oczywiście! Skorzystaj z...
Odsłon: 1714
Placki z kalarepy to sprytny sposób na to, aby przekształcić surowy, lekko go...
Odsłon: 7784
To już najwyższy czas na przygotowanie tego pysznego likieru bu cieszyć się s...
Odsłon: 5203
Składniki
Ogórki umyć pod bieżąca wodą, zasypać 1 łyżką soli i odstawić na 10 minut. Następnie dokładnie opłukać.
W garnku zagotować wodę z octem jabłkowym, solą oraz wszystkim pozostałymi składnikami – za wyjątkiem cytryny.
Ogórki przełożyć do słoika, dodać plastry cytryny i zalać przygotowaną zalewą.
Odstawić na 1 godzinę w temperaturze pokojowej, następnie przełożyć do lodówki. Ogórki są gotowe do jedzenia po 3 dniach.