Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie musisz przepłacać, wystarczy trochę chęci i masz pyszny dodatek do pieczywa.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4273
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2559
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2671
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11210
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4273
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2559
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2671
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11210
Składniki
Mięso i boczek mielimy. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie.
Do mięsa dodajemy wszystkie przyprawy + żelatynę. Wszystko dokładnie mieszamy i pozostawiamy w ciepłym miejscu 30 min. Po tym czasie wkładamy do lodówki na 24 godz.
Po 24 godz. wyjmujemy z lodówki i nakładamy do słoików, zakręcamy ( najlepiej do małych z szeroką szyjką - ja dałam do dużych i trochę źle się wyjmuje ). Tak przygotowane mięso wkładamy do garnka z wodą i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem 1 godz. Życzę smacznego.