Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodycz zamknięta w słoiku...Kto jej się oprze? Gęsta, czekoladowo-orzechowa nutella, którą w prosty sposób można przygotować samodzielnie w domu. Idealny dodatek do kanapek, deserów, naleśników, ciasto i muffinek :)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 167
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 101
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 167
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 101
Składniki
Orzechy wysypać na blaszkę i uprażyć w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 10-12 minut, aż skórki zrobią się ciemnobrązowe. Gorące orzechy przesypać na ścierkę zawiązać w sakiewkę i pocierać do czasu, aż z orzechów zejdą skórki. Orzechy przełożyć do blendera i miksować, aż masa będzie miała rzadką konsystencję z widocznie oddzielającym się tłuszczem. Mleko skondensowane i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać kakao i miód. Podgrzać prawie do wrzenia. Miskę zestawić z garnka i dodać masę orzechową. Dokładnie wymieszać. Gotową nutellę przelać do czystego słoika i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Przechowywać w lodówce.