Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli widzieliście już jakieś moje przepisy na ciasta i desery, mogliście zauważyć, że jestem wielkim fanem wanilii. Pasta pojawia się niemal w każdym przepisie. Dlatego dzisiaj pokażę Wam domowy sposób na ten prosty dodatek, bez którego nie wyobrażam sobie pieczenia. Największą zaletą pasty, oprócz smaku i zapachu, jest to, że można jej użyć od razu. Sami zdecydujcie czy Wam się to opłaca; według mnie, jeśli pieczecie dużo ciast, jak najbardziej!
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6607
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 69
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3083
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6607
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 69
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3083
Składniki
10 lasek wanilii rozetnij na pół. Tępą stroną noża wyciągnij z nich ziarenka i pokrój laski na mniejsze cząstki.
Wanilię przełóż do kielicha blendera ręcznego. Dodaj do niej 260 g płynnego miodu i 50 g 40% alkoholu. Zblenduj na gładką masę.
Pastę waniliową przetrzyj przez drobne sitko do sterylnego słoika. Przechowuj szczelnie zamkniętą w ciemnym, chłodnym miejscu do 6 miesięcy.