Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, praktyczna i prosta w przygotowaniu przyprawa gyros bez dodatku konserwantów oraz poprawiaczy smaków. Ta aromatyczna mieszanka jest idealna do mięs opiekanych, grillowanych i smażonych tj. cielęcina, drób czy wieprzowina. Warto przygotować ją samemu - ta domowa będzie bardzo wyrazista i niezwykle aromatyczna.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 481
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 240
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9647
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1120
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4461
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 481
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 240
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9647
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1120
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4461
Składniki
Kolędrę, gorczycę, goździki, pieprz i ziele angielskie dokładnie rozcieramy w moździerzu, a następnie dodajemy pozostałe przyprawy i jeszcze chwilę razem rozcieramy. Całość doprawiamy solą oraz cukrem (użyłam ksylitolu) w ilości odpowieadającej naszym upodobaniom smakowym. Gotową przyprawę przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku. Życzę smacznego! :)